Gentzkow destaca la importància creixent dels mitjans de comunicació, després de guanyar el Premi Calvó Armengol

El guanyador del quart Premi Internacional Calvó Armengol, l’economista i professor a Stanford Matthew Gentzkow, ha destacat en rebre el guardó que el rol dels mitjans avui en dia “és molt més important” que en el passat. Així doncs, ha assegurat que davant el fet que hi hagi molta informació i que tothom pugui fer fotos, vídeos o escriure els seus propis blocs, el periodista té la tasca de triar el “gra de la palla” i “treure sentit a la informació”.

El premi, que atorguen la Fundació Crèdit Andorrà, el Govern i la Barcelona Graduate School of Economics, s’ha entregat aquest dimarts a la tarda a la Sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. A la cerimònia hi han pres part el cap de Govern, Toni Martí; el vicepresident del Consell d’Administració de Crèdit Andorrà, Antoni Pintat, i la directora de la Barcelona Graduate School of Economics, Teresa Garcia-Milà.

Gentzkow és un economista que ha dedicat els seus estudis a la conducta i l’actuació dels mercats, amb un interès especial per la indústria dels mitjans de comunicació i com aquesta informació influeix, per exemple, en els votants. Durant el seu discurs s’ha mostrat molt emocionat per rebre aquest premi que, ha assegurat que no s’esperava.

El premiat ha manifestat que era la primera vegada que visitava a Andorra però ha afegit que pensa tornar a “esquiar”.