França deixarà de prestar la majoria de serveis consulars a Andorra

L’ambaixada de França a Andorra deixarà de prestar serveis consulars a partir de l’1 de setembre. Tal com ha donat a conèixer en un comunicat, l’administració dels francesos registrats a Andorra serà transferida al consulta general de França a Barcelona. Tot i això, les gestions sobre estat civil, nacionalitat o visats s’hauran de fer directament al consolat de Madrid. Així, a Andorra només s’hi faran tràmits en cas d’urgència.

Segons el comunicat, aquesta decisió respon a una estratègia de racionalització de la presència consular francesa al món. En aquest sentit, es considera que amb la millora de les eines telemàtiques, la majoria de tràmits ja es poden fer a través d’internet. En el cas d’Andorra, a més, es considera que la proximitat amb la frontera francesa permetrà que molts tràmits es puguin fer directament a les poblacions de l’entorn.

Els francesos inscrits al consolat, però, podran seguir votant a les eleccions del seu país des d’Andorra, i mantenir la designació dels seus representants consulars. El comunicat conclou assegurant que el gruix de la missió de França a Andorra segueix sent l’acció política, cultural i econòmica per fer encara més forts els llaços entre els dos països.