L’aparcament dels Pouets acaba obrint dins del termini establert però a mig gas i només per a abonats

Després de mesos d’estira-i-arronsa i de diversos intents de tirar-lo endavant, aquest divendres a les 12 del migdia s’ha reobert l’aparcament dels Pouets (Dionis els Pouets serà el seu nom oficial), al carrer Alzinaret d’Andorra la Vella. De moment, aquests primers dies estarà “en rodatge”, tal com ha explicat l’encarregat de la instal·lació, Fernando Ceresola, i per tal d’evitar problemàtiques amb la maquinària s’obrirà només per a abonats i en horari diürn, de sis del matí a 12 de la nit. El preu per als abonats serà de 85 euros mensuals, tot i que s’està estudiant fer tarifes especials per a abonats entre setmana. Artem Repim, responsable de l’empresa Dionis, ha explicat que la inversió per reconvertir tota la maquinària ha pujat als 1,5 milions, tot i que se n’havia pressupostat 1,2.

L’aparcament Dionis Els Pouets (aquest és el nom oficial) ja està en funcionament. Finalment l’empresa concessionària ha complert amb els terminis màxims que havia fixat el Comú i ha obert les instal·lacions del “pàrquing intel·ligent” aquest divendres a les 12 del migdia. Ho fa, però, a mig gas i encara en fase de “rodatge” pel que fa a la maquinària, ha reconegut l’encarregat dels Pouets, Fernando Ceresola. Per aquest motiu, i per evitar “col·lapses” al carrer de l’Alzinaret, de moment la instal·lació només s’obre per a abonats, i en horari diürn: de les 6 del matí a les 12 de la nit. Aquest serà l’horari també d’atenció al públic, perquè els ciutadans puguin fer-se abonaments i perquè es pugui controlar que tot funcioni correctament. Un total de quatre persones treballaran a la instal·lació.

El preu de l’abonament és de 85 euros mensuals, ha explicat Ceresola. No obstant, s’està estudiant crear un abonament de dilluns a divendres, per als treballadors de la zona i més econòmic. També més endavant, ha assegurat Ceresola, s’obrirà als no abonats.

Ara per ara en el que treballa la concessionària és en millorar tots els processos des que l’usuari deixa el cotxe fins que el va buscar, per tal que siguin el més àgils possible i poder acollir més cotxes al moment (ara només es pot entrar al pàrquing per un dels tres box). El conductor tardarà entre cinc i sis minuts en deixar el vehicle, ha explicat Ceresola, i “vuit minuts” en recollir-lo. Un temps d’espera que no dista del que es triga als pàrquings convencionals, ha defensat el responsable de la instal·lació, entre que es va a buscar el vehicle, es paga i es treu.

L’edifici dels Pouets té una alçada de nou plantes i capacitat per a uns 200 vehicles. Com a limitacions importants, només hi poden entrar cotxes de menys d’1,80 metres d’alçada i de menys de 1.700 quilos de pes (quan va ser concebut l’edifici els cotxes eren més petits, ha justificat Ceresola). En qualsevol cas, la maquinària actual és “puntera”. Tota la reconversió i millora de les instal·lacions ha tingut un cost d’1,5 milions d’euros, tot i que se n’havia pressupostat 1,2 , ha reconegut Artem Repim, representant de l’empresa Dionis. Repim també ha garantit que aquesta inversió també ha permès acabar amb la problemàtica dels sorolls, un dels motius pel qual la instal·lació va haver de tancar la primera vegada que es va posar en funcionament.

Com a grans punts positius d’aquest pàrquing, el qual t’aparca sol el vehicle, ha defensat Ceresola, és que no es corre el risc de ratllar el cotxe ni per una mala conducció ni per portes obertes o descuits d’altres conductors. A més, és “quasi impossible” que puguin entrar a robar al vehicle, ha assegurat.

Marsol confia que funcioni “perfectament”
L’obertura dels Pouets s’ha fet a les 12 del migdia. Representants de l’empresa han estat acompanyats per membres del Comú d’Andorra la Vella, els quals han aixecat acta sobre la posada en funcionament de l’aparcament. La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha celebrat que finalment “sigui una realitat” i que es pugui oferir places “a una zona deficitària”. “Esperem que funcioni perfectament i no doni cap més problema”, ha afegit, perquè obren “amb tota seguretat i garanties”. L’empresa es compromet a fer funcionar la instal·lació almenys els propers 20 dies de manera consecutiva, ha informat Marsol.