Ubach reclama al Govern que si Andorra ha sortit de la crisi apugi un 10% els sous i les pensions

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, ha reclamat al Govern que, si realment considera que la crisi ja ha passat, augmenti els salaris i les pensions un 10% en quatre anys. Ubach ho ha dit després que aquest dimecres, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, presentés el balanç econòmic del 2016. El ministre va destacar que pràcticament tots els indicadors són positius i que això demostra que Andorra ha deixat enrere la crisi.

Davant d’aquelles manifestacions, Ubach ha dit que “lamentem que fa molt poc vam demanar al Govern que augmentés els salaris i les pensions un 10% en quatre anys i encara etsem esperant repsosta”. Així, s’ha preguntat que “si és tant evident que la crisi ja ha passat, a què estem esperant per repartir la riquesa entre tots els ciutadans del país, o és que només hi tenen dret uns quants?”. Ubach ha afegit que “si el Govern ja veu brots verds per tots cantons, s’ha de repartir i que ho notin també, per exemple, els treballadors públics d’aquest país, despres de 8 anys amb els sous congelats”.

Sigui com sigui, Ubach considera que la lectura que fa el Govern està molt allunyada de la realitat. En aquest sentit, ha tornat a insistir en la necessitat que s’elabori un estudi real per determinar quan necessita una persona per viure a Andorra i que, en base a això, s’estableixin els salaris i les pensions.