Centenars d’estanquers francesos tallen la RN20 a Tarascó en contra de la competència del tabac andorrà

Centenars d’estanquers francesos han tallat aquest diumenge al matí la carretera RN20 a l’alçada de Tarascó en contra del mercat paral·lel de tabac. Han protestat perquè consideren que les autoritats franceses no lluiten prou contra l’entrada il·lícita de tabac des de països com Andorra o Espanya. Així, consideren que aquesta venda transfronterera crea un mercat paral·lel que està enfonsant el seu negoci. També asseguren que Andorra és un paradís de turisme fiscal i demanen al seu govern que faci alguna cosa per aturar-ho. En aquest sentit, indiquen que aquest turisme fiscal consistent en pujar a Andorra a comprar tabac molt més barat està obligant a tancar a desenes d’estancs a l’Arieja.

Com a conseqüència de la protesta, s’han produït cues quilomètriques i la circulació en direcció al Pas de la Casa s’ha vist força afectada al llarg de tot el matí. Els estanquers ja han anunciat que aquestes accions de protesta continuaran, tant a la zona fronterera amb Andorra com en d’altres properes a Espanya o Louxemburg, on el tabac també és molt més barat que a França.