El Col·legi d’Advocats arxiva la queixa d’alguns treballadors de BPA contra Manuel Pujadas

El Col·legi d’Advocats ha arxivat la queixa d’alguns treballadors de BPA contra Manuel Pujadas. Recordem que una quarantena d’afectats va denunciar davant l’organisme que Pujadas hagués passat de defensar-los a representar al Govern en el cas. Consideraven, doncs, que Pujadas s’havia canviat de bàndol. Després de vuit mesos esperant resposta, finalment el Col·legi d’Advocats ha respost en una carta signada per la seva degana, Sophie Bellocq. En la missiva, s’explica que s’ha decidit arxivar el cas «en considerar que l’actuació del lletrat no és constitutiva de cap mancament als deures i obligacions definits a la llei de l’exercici de la professió d’advocat i en els estatuts».

Segons El Periòdic d’Andorra, però, els afectats estan estudiant una via per poder impugnar la decisió, que ha generat la indignació generalitzada de tots els afectats. Tot i això, asseguren que tampoc els sorprèn la resposta del Col·legi d’Advocats perquè bona part de la junta està implicada en alguna de les causes de l’afer BPA. A més, afegeixen «que anar contra Pujadas és anar contra el Govern».

Recordem que la plataforma ja va recórrer fa prop d’un mes al Raonador del ciutadà, degut al llarg silenci mantingut per part del Col·legi d’Advocats.