L’augment de visitants durant l’hivern no s’ha traduït en un increment significatiu de les vendes als comerços

Els comerciants han tancat la temporada d’hivern amb un volum de vendes molt similar al de l’any passat, tot i l’augment de l’afluència de visitants. Així, des de la FACA han constatat que l’increment de turistes no s’ha concretat en un augment important de vendes. De fet, el seu vicepresident, Antoni Miralles, ha indicat que amb prou feines s’ha notat un 1% o un 2% més respecte a l’any passat, tot i que enguany “s’ha vist a molta més gent pels carrers”.

Pel que fa a la Setmana Santa, Miralles ha assegurat que s’ha produït un fenomen similar. Hi ha hagut molta gent, però les vendes han baixat al voltant d’un 5%. Així, ha indicat que “molta de la gent que ha vingut, ho ha fet per passejar però no per comprar”. També ha assegurat que “molta gent del país va marxar i molts turistes van preferir destinacions de platja”. Tot i això, ha admès que “potser no hem sabut captar als clients, perquè és cert que de gent n’hi ha hagut”.

Ara, el sector del comerç encara els mesos més complicats, un cop acabada la temporada d’hivern i quan encara queda molt per als mesos forts de l’estiu.