Les parròquies escalfen motors de cara a la diada de Sant Jordi

El Comú d’Andorra la Vella ha organitzat, un any més, diverses activitats per celebrar la diada de Sant Jordi. La plaça del Poble serà de nou el punt neuràlgic, ja que s’hi celebrarà la tradicional Fira del Llibre i de la Rosa, amb la participació de 42 parades, la mateixa xifra que fa un any. També estan previstes actuacions per amenitzar la jornada.

De les 42 parades, setze vendran llibres, catorze seran parades de roses i set vendran totes dues coses. També hi haurà quatre parades d’artesanies i manualitats. A més, la Biblioteca Pública instal·larà un any més el ‘Nascuts per llegir a la plaça!’, per a infants entre 0 i 3 anys.

Paral·lelament, durant la diada hi haurà actuacions a la mateixa plaça del Poble, com la del cantautor Quim Salvat, la de l’Institut de Música o la de la Coral de la Gent Gran, segons ha informat el comú d’Andorra la Vella. A més, s’ha convocat als escriptors andorrans a partir de dos quarts d’onze del matí perquè signin els llibres als seus lectors.

Hi seran Manel Gibert, Marta Deu, Manuel Montobbio, Xavi Casals, Albert Villaró, Laura Pal, David Arrabal o Antoni Morell, entre d’altres.

Finalment, i per escalfar motors, divendres al matí tindrà lloc la presentació del número 20 de la revista ‘Ex-Libris Casa Bauró’, i al vespre el lliurament de premis del 20è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol, que precedirà l’espectacle ‘Poesia en Jazz’, a càrrec de Divadams, al Centre Cultural la Llacuna. El grup ha fet una selecció de poetes catalans, per aplicar-hi a posteriori el llenguatge del jazz.

Contacontes i parades de llibres usats a Encamp

Mentrestant, la parròquia d’Encamp celebrarà la festivitat de Sant Jordi amb un contacontes, parades de llibres usats i la festa de de la gent gran. Així, aquest dijous a les sis de la tarda, la Biblioteca Comunal d’Encamp ha organitzat una sessió de contacontes teatralitzat de la llegenda de Sant Jordi. Diumenge hi haurà parades de llibres usats tant a Encamp com al Pas de la Casa, i a partir de dos quarts de cinc de la tarda, la gent gran celebrarà la diada amb un berenar, roses, llibres i una sessió de ball.

Una desena de parades a Sant Julià de Lòria

La Fira de Sant Jordi, que celebrarà Sant Julià aquest diumenge a partir de les 9 hores a la placa Laurèdia, comptarà amb una desena de parades de roses i llibres. Una de les activitats principals serà la signatura de llibres i la presentació feta pels mateixos autors, entre les 11 i les 13 hores, que enguany seran Teresa Cairat, amb ‘El Síndic Cairat. El meu padrí’; Omar el Bachiri, amb ‘Vivo como quiero’; Marta Deu, amb ‘Del Pas de la Casa, menuda memòria’; Manuel Montobbio, amb ‘Ideas chinas: el ascenso global de China y la Teoría de las Relaciones Internacionales’; Antoni Morell, amb ‘Passaport sense nom’; Robert Pastor, amb ‘Perdut i altres històries de les Valls’; Susana Ginesta, amb ‘Com vaig aprendre que mai és tard per emprendre’, i Albert Villaró, amb ‘La Clara i la sopa de lletres’.

D’11 a 14 hores és previst que se celebri un taller infantil de punts de llibre, que anirà a càrrec de Núria Novell, professora de l’escola d’art de la parròquia. A les 13 hores, la Coral Rocafort farà una cantada de caramelles. A la tarda, entre les 16 i les 19 hores es farà un taller infantil de papiroflèxia a càrrec de Manel Arroyo, i a les 19 hores es clourà la Fira.

Les compres que superin els 10 euros tindran un tiquet de regal per a una tapa i una beguda en qualsevol dels vuit establiments que s’han adherit a la campanya. “Mirem d’aprofitar qualsevol esdeveniment que tenim a la parròquia per donar-li vida, i ara hem trobat una fórmula que funciona i que és combinar les activitats que organitzem amb el sector gastronòmic”, ha valorat el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, per a qui la combinació “és un reclam i un atractiu més” per a la parròquia.