El 68è Congrés Mundial de la Fiabci ja té 507 inscrits de 45 països i serà “100% viable econòmicament”

El 68è Congrés Mundial de la Fiabci que Andorra acollirà entre el 23 i el 28 de maig ja té 507 inscrits de 45 països diferents, una xifra que encara pot augmentar els darrers dies ja que, tal com ha comentat el president de la Fiabci Andorra, Jordi Ribó, les inscripcions estan encara obertes. La xifra més important de participants provenen del Japó i els Estats Units, amb gairebé un centenar, si bé hi ha també persones inscrites de la Xina, Indonèsia o Espanya, entre d’altres. Aquest volum de participació fa que el congrés sigui “viable al 100% econòmicament”, tal com ha remarcat Ribó, que ha recordat que el pressupost és de 450.000 euros.

El president de la Fiabci Andorra ha remarcat que amb aquest esdeveniment es col·loca “Andorra i el sector immobiliari a nivell mundial”. Així, ha manifestat que ha de ser una bona oportunitat perquè els participants estableixin lligams i per això s’ha creat una aplicació per “fomentar” aquesta interacció. En el mateix sentit s’ha manifestat el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que ha destacat que també es tracta d’una “oportunitat” per donar a conèixer el país i n’ha destacat la importància de l’esdeveniment, perquè el sector immobiliari és “un dels més importants del país”. Es tracta, segons Camp, d’un sector que es troba en recuperació però ha afegit que cal que se sigui “proactiu” i per això considera que el congrés pot ser l’ocasió perquè es puguin “teixir ponts” cap a col·laboradors internacionals. També ha posat en relleu la temàtica, al voltant de les noves tecnologies, que també es relaciona amb la voluntat del país d’anar cap a un ‘smart-country’.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha remarcat el fet que aquest és el primer d’un seguit de congressos “de nivell” que la capital acollirà aquest any i n’ha destacat la repercussió tant per a la parròquia com per al país, especialment en temporades de baixa afluència turística. En aquest sentit, ha afegit “l’aposta” de la corporació comunal per esdeveniments d’aquest tipus, mentre que Camp ha conclòs que aquesta trobada de la Fiabci pot ser “un exemple” per a d’altres cites.

De la seva banda, el director de l’àrea Negoci Banca Andorra de Crèdit Andorrà (un dels patrocinadors de la cita), Martí Alfonso, ha destacat la “visibilitat i la dinamització” que pot aportar aquesta trobada i ha conclòs que constituirà “una finestra per mostrar una Andorra oberta i connectada”. Cal destacar que els tres primers dies del congrés es tractaran qüestions relacionades amb la Fiabci i que, a partir del 26, tindran lloc ponències per discutir “el futur de les ciutats i els edificis”.