El Summer Village dona vida a Ordino

Centenars de persones han gaudit de la primera edició del Summer Village d’Ordino, que aquest cap de setmaqna ha exposat diverses paradetes de productes artesans i antiguitats, l’exposició de botànica i fotografia i la realització de caricatures pels seus carrers. Les parades s’han desplegat al llarg del carrer major i han ofert molta diversitat de productes, des de melmelades casolanes i gerros fets a mà, fins a càmeres antigues.

La posada en marxa del Summer Village ha servit també per estrenar una exposició fotogràfica de Lutz Meyer, un fotògraf alemany que ha retratat els paisatges d’Andorra, però sobretot ha immortalitzat la parròquia d’Ordino. L’exposició està repartida per tots els carrers i carrerons del cas antic de la parròquia, on hi serà tot l’estiu.

Les activitats del Summer Village s’han complementat amb música en viu i una passejada gratuïta amb carruatge pels carrers del centre de la parròquia.

Diumenge, a més, s’ha celebrat la teràpia anomenada Bany de bosc, que va començar al Japó l’any 1980, i consisteix en una passejada pel bosc per treballar l’ansietat i la respiració. I al migdia també ha tingut lloc un concert duo de violins a càrrec de l’ONCA Bàsic.

El mercat d’estiu ha nascut arran d’una nova col·laboració entre l’Era d’Ordino i el comú, que ja es van associar aquest desembre per tirar endavant la fira de Nadal. “És una bona manera de fer poble i de fer parròquia”, ha explicat una de les dependentes de les paradetes. Ara bé, la mateixa dependenta ha recalcat que el que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Ordino és “el mercat d’estiu i no el Sumer Village, doncs si tenim una llengua l’hem d’utilitzar”, ha reivindicat.