1.500 controls, i 44 detinguts

El cos de policia ha donat per finalitzat, aquest dilluns, el període de la darrera campanya de controls preventius d’alcoholèmia i drogues. La campanya va començar el passat 30 de juny i s’ha tancat amb un total de 1.660 controls. El percentatge de sancionats en relació als controls efectuats és de gairebé un 5%. En concret, poc més de 1.500 controls han donat un resultat negatiu, una setantena un resultat positiu, i un conductor ha refusat fer la prova.

Dels 71 controls positius, i aquí ve la dada remarcable, 27 han comportat sancions administratives; és a dir, la taxa d’alcohol estava dins la franja de 0,50 a 0,80 grams per litre a la sang. I 44 han comportat detenció per una taxa superior a 0,80, és a dir, via penal. Un dels casos a més també conduïa sota l’efecte de les drogues.

La franja horària amb més sancions i detencions és entre les 22 i les 6 hores amb 18 sancionats i 33 detinguts. Els detinguts majoritàriament són homes, 35, enfront 9 dones, dels quals 39 són residents i 5 no residents. La franja d’edat amb més detencions és la dels joves, d’entre 18 i 25 anys, amb 18 detinguts, seguit del col·lectiu d’entre 26 i 40 anys amb 16 detinguts i, finalment, els més grans de 40 anys amb 10 detencions.

Del total de 44 detinguts, i aquí va l’altra dada important, sis han estat involucrats en accidents de circulació amb danys materials i un en un accident amb ferits.