Editorial, 10 d’agost: Més detinguts que sancionats, amb els controls d’alcoholèmia

Vam parlar-ne dilluns, quan va acabar la campanya, i aquest dijous, que la policía ha difós el balanç de dades de les 6 setmanes de campanya de controls d’alcoholèmia en tornem a parlar, per ressaltar dues dades: dels 71 conductors que han donat positiu, 44, bastants més de la meitat, han estat detinguts per superar els 0,80 grams d’alcohol per litre de sang.

Recordem que la sanció administrativa va dels 0,40 als 0,80. I l’altra dada, segurament conseqüència de la primera, és que dels 44 detinguts, sis han estat involucrats en accidents amb danys materials i un en un sinistre amb ferits.

La policia ja ha fet la feina, ara toca a les autoritats repensar com s’ho fan perquè la inconsciència d’alguns, la majoria joves d’entre 18 i 25 anys, no posi en perill la resta.