Nit de concerts a tres parròquies

Les percussions d’Amores i la interpretació a l’orgue d’Ignacio Ribas, han servit per donar el tret de sortida al 18è Festival Internacional Orgue&nd, que al llarg de les properes setmanes oferirà vuit concerts i vuit activitats paral·leles. El concert que s’ha ofert aquest dimecres a la nit a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, i que ha anat precedit d’un repic de campanes, ha suposat l’estrena de l’obra ‘El jardí suspès’ de Ribas, amb 24 seccions que representen el que passa al llarg d’un dia. La nau central de l’església s’ha omplert d’assistents que no s’han volgut perdre l’esdeveniment.

Cançons de grans clàssics de la música com Nina Simone, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Amy Whinehouse o Steve Wonder, entre altres, han estat presents aquest dimecres al vespre a la sala La Buna, gràcies a l’actuació del grup del país Vibrand, en clau de soul, en la seva participació en la vintena edició de les Nits Obertes d’Ordino. Una vintena de persones han gaudit de diferents estils musicals en un concert que estava previst que es realitzés a la plaça Major d’Ordino, però que finalment s’ha traslladat a la Buna a causa de la pluja. Tot i això, el mal temps no ha impedit que els assistents gaudissin del grup que l’any passat va actuar al Roser de la parròquia ordinenca. La formació, que va néixer amb el soul com a motor principal, també ha realitzat cançons de diversos gèneres com ara funk, reggae o jazz. Un fet que segons ha destacat la vocalista i teclat, Virginia Yáñez, els permet disposar d’una major flexibilitat.  El pròxim espectacle de les Nits Obertes d’Ordino serà el pròxim 23 d’agost a la plaça Major, amb el grup Komanem.

Aquest dimecres a la nit el Museu de la moto de Canillo ha canviat d’activitat habitual. La Fundació ONCA ha ofert l’actuació del duo Toc de Greu, format per les instrumentistes de l’ONCA Laia Capdevila i Mireia Planas, a la viola i al violoncel, respectivament. El concert, en format ONCA Bàsic, s’emmarca en la programació de les Nits d’estiu als museus. Capdevila ha explicat que la unió entre la viola i el violoncel és poc usual, ja que són dos instruments greus i que compten amb poc repertori. L’actuació, d’accés gratuït, ha aplegat un centenar de persones. Aquesta és la segona vegada que les instrumentistes presenten aquest repertori amb estils i sonoritats diferents. El 2014 ja havien tocat al Museu Casa Rull de Sispony, també en el marc de les Nits d’estiu als museus i monuments.