Editorial, 12 setembre: ‘DA té els enemics a casa’

L’informe que pot fer trontollar el Govern no ha estat encarregat per cap conseller avispat de l’oposició, ni ha estat difós per cap mitjà amb interessos que no siguin els dels taronges.

Miquel Vila, cònsol de Sant Julià, parròquia disconforme amb alguns dels preceptes dels projectes de lleis de competències i transferències, pot generar un terratrèmol polític, després que un catedràtic de Dret Constitucional de barcelona digui que aquestes futures lleis no passen, ni de bon tros, el filtre constitucional.

El document, a més d’obrir velles ferides parroquialistes, s’ha difós un dia abans que el cap de Govern afronti el Debat d’Orientació Política. Si un dels arguments amb què Martí afrontava el debat, l’acord amb els Liberals, per tirar endavant una de les reformes anunciades per aquesta legislatura, trontolla, potser fa perdre credibilitat a la resta de discurs i d’anuncis que pugui fer el Cap.

Se li ha obert un front al Govern que ha de mirar de solucionar a correcuita. A més, en espera de la reacció dels Liberals, la cònsol major de la capital, ja ha posat en dubte els projectes legislatius.

DA és, a dia d’avui, el partit hegemònic a Andorra. I qui finiquiti aquesta hegemonia no seran els partits de l’oposició ni els grups del Consell General, sinó els díscols que els taronges tenen a les seves files.

@quicualguacil