Editorial, 13 setembre: Debat de Desorientació Política

El debat d’Orientació Política que comença d’aquí un parell d’hores dona el tret de sortida a un curs polític, el 2017 – 2018, que havia de suposar l’entrada en vigor d’una de les grans reformes que DA duia al programa electoral amb què va guanyar els darrers comicis: les lleis reguladores de les transferències i les competències comunals.

Toni Martí podía haver pujat al faristol del Consell amb l’acord amb el principal partit de l’oposició sota el braç, i la confiança d’aquell que ha fet la feina.

Però la difusió de l’informe, ahir, que considera inconstitucionals alguns articles de les futures lleis enterbolirà, de ben segur l’acte, que pot convertir-se en un Debat de Desorientació Política.

Serà una irresponsabilitat de l’equip de Govern, amb Martí al capdevant, i de l’oposició Liberal, si aquestes lleis veuen la llum verda de l’arc parlamentari sense passar pel filtre d’algun gabinet d’experts en dret constitucional.

Que les presses i el partidisme, no vagin en detriment de la credibilitat de la Constitució.