Editorial, 11 d’Octubre: Ull amb els precedents de reformes laborals que “flexibilizten”

El 2012 va entrar en vigor a Espanya la reforma laboral aprovada pel Govern del PP, entre titulars i proclames com que la flexibilització dels acomiadaments fomentaria les contractacions.

Doncs bé, un estudi fet l’any passat pel diario.es a Andalusia, la comunitat més poblada d’Espanya, demostra que la reforma laboral va destruir una mitjana del 10% de la població que tenia feina, es van incrementar els acomiadaments entre un 15 i un 35% en funció de la província, es van reduir fins un 20% els contractes indefinits i van augmentar els temporals, i fins i tot es va incrementar la sinistralitat laboral fins als 3.000 accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social.

Ahir sentíem els consellers de Demòcrates per Andorra parlar de “flexibilització” amb els contractes laborals i la proposta de rebaixar a la meitat l’acomiadament improcedent, en la proposta de llei de relacions laborals, que tot just comença el tràmit parlamentari.
Encara estan a temps perquè l’experiència del veí del sud serveixi d’alguna cosa.

ENTRADA INFO

Avui, dimecres 11 d’Octubre, obrim amb la flexibilització del mercat laboral, però tenim més temes, que tot seguit anunciem en titulars…

@quicualguacil