L’s pregunta per “l’extorsió” als Cierco

El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha registrat a Sindicatura una pregunta urgent perquè Govern respongui si era coneixedor de la gravació que provaria l’extorsió i coacció als màxims accionistes de BPA perquè facilitessin informació bancària a les autoritats espanyoles.

L’àudio, publicat en un mitjà de comunicació espanyol, recull les suposades coaccions de l’agregat d’Interior de l’ambaixada Espanyola a Andorra oferint als accionistes de BPA la possibilitat d’evitar la intervenció de Banco Madrid, filial de BPA. La gravació és del 2 de juny del 2014.

Per a Gallardo, aquesta informació “representaria, de ser certa, una coacció i extorsió a ciutadans andorrans per part d’autoritats d’altres països. Davant d’aquests fets, Gallardo demana al Govern “que no romangui inactiu”.