Editorial, 12 d’Octubre: L’error de responsabilitzar a partir d’una percepció

Les portaveus de les associacions de comerciants de Vivand, Riberaygua i Travesseres, Sussagna Venable i Rosa Pasquet, han comès la irresponsabilitat d’assenyalar el responsable d’una causa o efecte a partir, bàsicament, d’una mera percepció.

Això és, com si un jutge dictamina que algú és culpable perquè li sembla que no té un bon aspecte.

Venable i Pasquet afirmen que el procés independentista que viu Catalunya és el causant de la davallada de vendes a les botigues del centre del país.

Segurament, el dia 3 d’octubre, quan es va tallar la carretera d’accés al Principat, sí que es va vendre menys. Però la resta, és pura fal·làcia. Una fal·làcia que a més, genera una consciència social de rebuig a l’independentisme, que no és de rebut. Perquè s’estigmatitza una causa, de manera totalment gratuïta.

Avui les ha desmentit, amb xifres, que és com es desmenteixen les percepcions, el president de la Unió Hotelera d’Andorra. Manel Ara assegura que l’ocupació hotelera per aquest pont del 12 d’octubre pot arribar al 100%, i que el sector ha viscut el millor més de setembre dels últims sis anys, tant per ocupació com per vendes.

@quicualguacil