Editorial, 4 desembre: que Andorra s’emmiralli en Islàndia per prevenir l’alcoholisme

Estònia, Àustria, França i Irlanda són els països de la Unió Europea amb l’índex de consum més elevat d’alcohol per persona. Andorra encara queda lluny del capdavant de la llista, però les dades conegudes aquest cap de setmana, i que tot seguit desgranarem, mostren un repunt preocupant de casos d’atenció mèdica per intoxicació d’alcohol. Els homes segueixen bevent molt més que les dones, i la franja d’edat amb més ingressos per embriaguesa se situa entre els 35 i els 54 anys, tot i que també augmenten els casos entre els joves.

Andorra sempre pot mirar de fer com Islàndia, que fa 20 anys liderava aquesta llista negra, i ara està entre els darrers llocs. Durant aquest temps s’han elaborat informes periòdics sobre les necessitats dels joves, s’han fet polítiques actives de prevenció adaptades a aquest informes, i, sobretot, molta pedagogia i comunicació entre els pares i els fills. Això ha fet que la joventut s’hagi començat a preocupar per altres coses que per emborratxar-se, a l’hora que s’ha incrementat l’oferta i la participació en activitats extraescolars.

ENTRADA INFO
Avui és dilluns, 4 de desembre. Seguim amb la resta de titulars.