Sant Julià de Lòria detecta un 3% de persones grans sense fills ni familiars i posa en marxa un projecte per implicar el seu entorn

 El comú de Sant Julià de Lòria ha fet un estudi entre la gent gran de la parròquia per saber quina és la seva situació i també per reforçar les eines per a la detecció de persones que es trobin en situació de vulnerabilitat o de risc. De fet, arran d’aquest treball, que han dut a terme el comú i Centre de Recerca Sociològica (CRES), s’ha detectat que hi ha un 3% de persones més grans de 65 anys que no tenen ni fills ni altres familiars al país i, per atendre les seves necessitats, es posarà en marxa el projecte Radars, tal com ha explicat la consellera de Social del comú lauredià, Francesca Barbero. Aquest projecte vol implicar el seu entorn (veïns, botiguers, voluntaris o entitats socials) per facilitar que aquestes persones puguin continuar vivint a casa seva i es redueixi el risc “d’aïllament”. Gràcies a aquest primer treball s’aniran afinant les dades per crear “sistemes d’alertes” sobre els canvis que puguin patir les persones grans en la seva situació, tal com ha comentat la investigadora del CRES, Meritxell Moya. Pel que fa als serveis que demanen les persones grans, un 43% vol un centre de dia i un 38% un menjador social.