Cinca adverteix que l’impost dels carburants es revisarà a l’alça

La sessió extraordinària amb el punt únic del debat a la totalitat del projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2018, així com l’examen i votació de les esmenes a la totalitat, ha servit per posar sobre la taula que tota l’oposició en conjunt no comparteix el pressupost del Govern, però la majoria de DA ha permès tombar les tres esmenes a la totalitat (del PS, d’UL+CC i dels liberals). Amb tot, Cinca ha avisat que fa anys que no es toca l’impost especial als carburants, i encara que entén que és un producte que depèn de les fluctuacions del preu del petroli, ha apuntat que el revisaran per si es pot augmentar. El ministre de Finances també ha advertit que, seguint la tendència dels països de l’entorn, l’impost sobre el tabac s’augmentarà si els veïns ho fan. L’oposició ha aprofitat el debat parlamentari per criticar el projecte de pressupost i el dèficit actual de l’executiu.