Un expert destaca els beneficis que l’economia circular pot suposar per a Andorra

El director general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, defensa els beneficis que pot comportar per al medi ambient, l’economia i la societat, l’economia circular. I per a Andorra també pot suposar un potencial, per a tots els sectors en general però en concret per minvar la dependència energètica de l’exterior o per fomentar el concepte de turisme sostenible. Així ho ha posat en relleu en una xerrada que ha ofert en el marc del cicle ‘Crèdit Andorrà Global Forum’. Ha emfasitzat el fet que l’economia circular parteix del principi que “el medi ambient no és un obstacle ni un cost addicional per al desenvolupament econòmic” i, ha afegit que pot arribar a ser essencial per a la competitivitat i l’eficiència de l’economia. I perquè conceptes tan innovadors com economia circular i el finançament verd siguin exitosos ha remarcat que cal que hi hagi un treball dels poders públics, però també un “canvi d’hàbits” entre els ciutadans.