Editorial, 13 febrer: L’exemple d’Oxfam

ENTRADA MIGDIA
La número dos d’Intermón Oxfam, Peny Lawrence, ha dimitit arran de l’escàndol conegut la setmana passada, pel qual directius i cooperants van contractar prostitutes, algunes menors d’edat, a Haití, just després d’una missió.

És un acte de responsabilitat que honra la senyora Lawrence. Ja m’agradaria que alguns polítics i directius d’empreses de per aquí tinguessin aquestes formes, quan els esclata un acte il·legal o immoral.

Ara bé, aquest afer, que a més el mateix cap de missió ja havia protagonitzat quatre anys abans al Txad, hauria deixar tocada de mort l’ONG. No perquè hagi estat, o no, un fet puntual, sinó perquè l’organització tenia indicis que alguns dels seus cooperants i directius havien abusat de dones durant les seves missions. Ho sabien perquè altres treballadors i voluntaris els ho havien fer saber, i en comptes d’investigar-ho per depurar responsabilitats, ho van tapar i ho van deixar passar, segurament, per no malmetre el nom de l’Organització. Per aquest motiu, Oxfam mereixerà la retallada de donacions que patirà. I dit això, espero que aquest afer no esquitxi la tasca i les donacions que reben altres entitats.

ENTRADA INFO
Avui és dimarts, 13 de febrer, seguim amb els titulars del dia:

SINTO TITULARS

  • Avui obrim el càlid comiat que la societat andorrana va brindar ahir a Rosa Ferrer, traspassada aquest dissabte.
  • Plana successos amb l’agressió, per mossegada, d’una jove a un agent de policia, i amb l’inici d’una nova campanya per reduir imprudències al volant.
  • Avui comencen les obres al carrer de la Plana de Santacoloma.
  • Recordarem els principals actes del carnaval, el Ball de l’Ossa d’Encamp i el judici dels contrabandistes d’Ordino.
  • I també, com cada dia, us durem l’actualitat de la resta del Pirineu i la crònica política de Catalunya.

L’editor,

@quicualguacil