Oscars 2018: Com es fabriquen les estatuetes més famoses del món?

Cada any veiem com es lliuren els Oscars als millors de cada categoria però … com es fabriquen aquestes estatuetes?

Com podem observar en el vídeo, els encarregats de crear aquestes meravelles (des de fa 3 anys una empresa de Nova York) elaboren un motlle de cera, el banyen 10 vegades en ceràmica, el couen i després aboquen sobre ell bronze cremant. Quan ja està fred, li propinen un parell de cops que fa desenganxar el motlle i mostrar la l’Oscar que hi ha a sota.

després d’això toca polir-ho per obtenir la brillantor característic d’aquestes figures i afegir-seus 24 quirats d’or . Una altra empresa novaiorquesa el realitza a través d’un procés anomenat electrochapado. Consisteix en submergir els guardons un químic d’or i aplicar-corrent elèctric. Els ions es mouen a través d’un electró dins de l’Oscar que ho fan estar banyat en or.

Les xapes d’or no són col·locades fins al final perquè estiguin perfectes per a la cerimònia.