Anàlisi de Scribblenauts Showdown

Anàlisi de Scribblenauts Showdown

Anàlisi del nou joc de Warner Bros Interactive Entertainment de la saga Scribblenauts. Una alternativa per jugar entre amics.
Fa uns anys apareixia Scribblenauts, un original videojoc de puzles el major tirada era el poder escriure qualsevol paraula i per art de màgia, apareixia, ja fos forquilla, cavall o casa de camp, el que fos, apareixia en pantalla i ens servia per resoldre el problema que se’ns presentava.

Van anar passant els anys i anaven sortint seqüeles de Scriblenauts amb més paraules i més afegits com la manera de Super Herois, podies escriure Batman i apareixia l’home ratpenat … Però sense res que li donés un altre punt, només més trencaclosques i la nostra imaginació per superar-los, i és clar, la fórmula s’ha anat esgotant.

Ara ens arriba Showdown de la mà de Warner Bros Interactive Entertainment, un pas més enllà a la sèrie de Scribblenauts publicada per a Xbox One, Playstation 4 i Nintendo Switch.

En aquest videojoc ens trobarem diverses maneres de joc amb més de 25 minijocs entre els quals podem repartir plats de menjar a l’estil dels jocs retro en què en cada barra van arribant clients i cal anar donant-los el plat i recollir quan acabin sense que caigui, recollir objectes amb una catifa màgica, volar amb un objecte a l’estil d’un joc de plataformes en el qual no podem xocar amb els objectes o anar recollint objectes amb una nau espacial i dipositant-los en un forat negre.

Estem parlant tota l’estona d’objectes i això és perquè aquests objectes els escriurem nosaltres. El joc ens dóna una lletra inicial i haurem d’escriure alguna cosa que comenci amb aquesta lletra, si és amb la D, doncs dinosaure, donat, dinamita … el que se’ns ocorri dins de les més de 35.000 accepcions que s’inclou.

Pel que fa als controls, els mini-jocs tracten de moure els estics i prémer algun botó sense major dificultat, però la forma d’escriure les paraules si ens ha cridat l’atenció ja que ens presenta una esfera amb diferents apartats que contenen 4 lletres cadascun , per escriure haurem de seleccionar una roda i amb el botó, en aquest cas de Xbox One, a, X, i o B i en el cas de les altres consoles el corresponent, triarem la lletra, molt a l’estil de la forma d’escriure en mòbils anteriors als Smartphones.

3 modalitats ens presenta el joc per triar: En la primera manera tindrem una partida cara a cara contra un altre jugador o contra la IA amb 3 dificultats en els més de 25 minijocs. Podem triar el tipus de minijocs, ja sigui de rapidesa, de paraules, de tots dos o un joc concret elegit per nosaltres, i també el nombre de rondes.

En el segon mode, anomenat Duel, jugarem contra fins a 3 contrincants més nosaltres, humans o contra l’IA en un joc de tauler en el qual s’han introduït cartes que introduiran l’estratègia en la mecànica. També s’estaran jugant minijocs segons la carta que ens toqui. L’objectiu és arribar al final del tauler.

Ja en l’últim manera, Mode Obert, és el més semblant als anteriors Scribblenauts. 8 nivells exclusius en els quals resoldre els problemes que li vagi sorgint a la gent i on el límit és la nostra imaginació ja que podrem crear qualsevol cosa. Una manera per jugar sol o amb un company i partir-se de riure amb les infinites opcions de creació.

Com al·licient tenim la possibilitat de desbloquejar personatges segons anem jugant i guanyant premis o comprar parts del cos per crear-nos el nostre propi avatar Scribblenaut amb els milions de combinacions possibles usant les Starites, les monedes del joc en forma d’estrella que s’aconsegueixen jugant als diferents maneres.

A falta de Mario Party o altres jocs similars, aquest Scribblenauts Showdown és una bona opció com Party-Game, a més està traduït completament a l’espanyol i el límit de creativitat està en la nostra imaginació. L’ambient que llueix és el de Scribblenauts de sempre i els fans de la saga no trobaran res estrany a la façana. És un joc ideal per a nens.

Com a part negativa és el poc que li dura l’originalitat i comencen a repetir-se els minijocs, de manera que li resta diversió al joc transcorregut una estona. Com bé hem dit, compleix la funció de Party-Game però la funció de joc de puzles ens sembla curta i introduïda com a forma d’acontentar a aquests fans que en veure un Scribblenauts, s’esperaven una altra cosa. A més trobem a faltar una manera multijugador en línia que a

Com a conclusió, aquest joc per al seu ús com a joc per a amics durant una estona és ideal i es passaran uns moments divertits, però com a seqüela de la saga Scribblenauts no compleix la seva funció i els fans de la saga que el comprin per això es van a portar una decepció. Sabent l’objectiu que té el joc que no és altre que el de fer passar una estona divertida, crear un entreteniment net i sense violència i fomentar la imaginació dels nens i dels no tan nens, i les seves limitacions, que ja hem comentat anteriorment, aquest Scribblenauts Showdown és una excel·lent compra.