Surten a subhasta 350 fotos inèdites dels 'Beatles'

Surten a subhasta 350 fotos inèdites dels ‘Beatles’

El 2011 Christie ‘s va subhastar 46 de les imatges del grup a Nova York, que van ser adquirides per 362.000 dòlars.

El proper 24 de març, la ciutat britànica de Liverpool, acollirà una subhasta en què es podran adquirir unes 450 fotografies dels ‘Beatles’, 350 de les quals mai fins ara havien estat mostrades al gran públic.

Segons ha informat la casa de subhastes Omega, la majoria de les instantànies van ser preses pel fotògraf Mike Mitchell el 1964, poc després de la llegendària actuació de la banda al programa “The Ed Sullivan Show”, presenciada per 73 milions d’espectadors i que es va considerar l’esclat de la “beatlemania”.

Els quatre de Liverpool van actuar a Estats Units, per primera vegada, l’11 de febrer de 1964, en el Unline Arena de Washington, allà un incipient Mitchell, amb tan sols 18 anys, va aconseguir capturar els moments més íntims de la banda sobre l’escenari .

“Havien portat una cosa tan nou al país que volia saber de prop qui eren. Vaig anar amb la idea no de fotografiar un esdeveniment, sinó de retratar-“, ha indicat Mitchell.

Els negatius de la major part d’aquesta sessions havien romàs oblidats en caixes. Ara, gràcies a la tecnologia, s’han pogut revelar i fer correccions en la llum, ja que Mitchell, en aquella època, no disposava de flash i les seves fotos estaven fetes amb llum ambient.

El 2011 Christie ‘s va subhastar 46 de les imatges del grup a Nova York, que van ser adquirides per 362.000 dòlars.