Viatjar amb nens: 15 senzills trucs perquè les vacances surtin rodones

L’agència de viatges en línia Rumbo ens ofereix una sèrie de consells a tenir en compte en la planificació d’un viatge.

Les reserves per viatjar a l’estranger per Setmana Santa de les famílies espanyoles amb nens han augmentat un 8% aquest any respecte a 2017, segons dades de l’agència de viatges online Rumbo. Els tres destins preferits de les famílies per viatjar per aquestes dates són Londres (12%), Amsterdam (8%) i Porto (5%).

Viatjar és una de les experiències més reveladores per als nens de qualsevol edat. Proven menjars noves, vine altres llocs, escolten parlar en idiomes diferents i, alhora que obren els ulls al món, els seus pares passen temps de qualitat amb ells. Però viatjar en família també pot ser aclaparador, i sol generar dubtes i estrès fins i tot des d’abans de fer la reserva. Segons dades de Rumb, un 10% de les consultes més freqüents dels usuaris estan relacionades amb viatges en família.

Basant-se en aquestes preguntes i opinions, i en un mes en què coincideixen el Dia del Pare i les vacances de Setmana Santa, Rumb proposa 15 senzills trucs per ajudar a pares i fills a que els seus pròxims viatges generin només records feliços.

Abans de marxar …

1. Fer buit a la maleta per a la roba i joguines favorits dels nens. Si no té molt d’espai, sempre es pot recórrer a les socorregudes bosses de compressió.

2. En el cas de viatjar amb un bebè, cal preveure les seves necessitats extra, però sense carregar-les a l’equipatge. Un truc consisteix a comprar prèviament per Internet un assortiment de coses que es poden necessitar durant les vacances, com bolquers o menjar especial, i demanar que el lliurin directament a l’allotjament de destinació.

3. Afegir l’equipatge un element familiar de la seva habitació (coixí, peluix, llum …) ajudarà a que els nens no facin fora tant a faltar els seus llits i dormin millor.

4. Estar preparats per a un possible retard en el vol. En el cas dels nadons, portar bolquers a l’equipatge de mà pot ser molt útil, i és que comprar-los en l’aeroport surt molt car.

5. Aprofitar la funda del carret per ficar l’excés de coses que no caben a la maleta de mà, però que tampoc es volen facturar.

Durant el trajecte …

6. En un avió, i especialment durant l’enlairament i l’aterratge, les orelles dels nens pateixen els canvis de pressió molt més que els d’un adult. Per als nadons, convé portar líquids i fer que succionen i empassin freqüentment. En el cas de nens més grans, mastegar xiclet o xuclar caramels pot ajudar a les orelles a suportar aquests canvis de pressió.

7. Portar un smartphone i una tauleta electrònica amb els vídeos favorits dels nens. Convé assegurar-se que cobreixin diverses hores d’entreteniment, i que la bateria estigui carregada al 100%.

8. Embolicar una petita sorpresa en paper de regal i donar-durant el trajecte. No cal que sigui res de nou, pot tractar-se fins i tot de la seva joguina favorit.

9. Portar a sobre un quadern, pintures de colors, post-its, adhesius … I animar-los a imaginar dibuixant com serà el lloc de destinació. Si la bateria dels gadgets falla, sempre serà molt útil recórrer a mètodes d’entreteniment analògics.

10. Un coixí inflable o un coixí petit poden ser de gran utilitat durant el trajecte. Els ajudarà a dormir, i també a sentir-se més còmodes mentre estiguin asseguts.

I un cop a la destinació …

11. Desfer la maleta només arribar i crear zones separades i ordenades, ja sigui en un hotel oa un apartament, sense oblidar la zona de jocs. Ajudarà a crear un espai còmode i familiar, en el qual tant nens com adults se sentin com a casa.

12. A l’hora de menjar fora, portar un “kit infantil per a restaurants” que contingui, per exemple, tovallons amb els seus personatges de dibuixos preferits, pintures per pintar, papers … No tots els restaurants estan preparats per rebre nens, per el que convé portar un kit d’entreteniment.

13. Per dinar o sopar fora, avançar l’hora. Pot ser que a primer cop d’ull la idea de menjar a la una o sopar a les set de la tarda no sembli el més normal. No obstant això, té molts avantatges: ajuda a trobar lloc sense haver d’esperar files o fer reserves, hi ha més silenci i fins i tot ofereix més possibilitats de tenir espai extra al costat de la taula, una cosa imprescindible si es porta un carret de nadó.

14. Oblidar-se de les agendes, ser flexibles i intentar improvisar, encara que sempre dins d’un ordre. A la nit, i abans d’anar a dormir, una bona idea consisteix a planificar junts les activitats del dia següent. Tenir en compte les opinions dels nens i fer que participin en les decisions del viatge farà que ho visquin amb més entusiasme.

15. Que els adults siguin una mica nens també. Baixar el ritme, dilatar les experiències i no tenir pressa per arribar als llocs. Gaudir, en definitiva, de cada descobriment