Com afecta la primavera a la nostra pell, cabell i ungles

L’astènia, les al·lèrgies o el cansament no són els únics problemes derivats de l’arribada de la primavera. Amb ella arriben la pol·linització, més hores de llum o canvis de temperatura que també ens afecten en la nostra pell, cabell i ungles, amb importants inconvenients que convé pal·liar i solucionar en cas de ser proclius a ells. Diversos centres i firmes de cosmètica analitzen com plantar-li cara a la primavera per mitjans de tractaments, tècniques i productes adequats per a això.

PELL

Quan arriba la primavera, la pell és potser el primer dels nostres òrgans en notar-ho, una època en la qual s’ha de cuidar i preparar especialment per a la posterior entrada de l’estiu, en què és més castigada per la sobreexposició al sol i calor excessiva. Joaquín Pineda, responsable a Espanya de la firma suïssa Wherteimar, ens comenta: “Cal tenir en compte que el pas de l’hivern a la primavera pot ser brusc i complicat per a determinats tipus de pell, passem de la sequedat que provocava el fred, a un lleuger augment de temperatures que fa al mateix temps que aparegui més greix, la qual la protegeix indubtablement però també ens porta als típics problemes d’acne, o èczemes en cas d’al·lèrgies “.

Altres afeccions de la pell a la primavera són la rosàcia, les irritacions, la dermatitis atòpica, la picor o les aranyes vasculars per vasodilatació, a més de l’especial cura que hem de tenir davant les primeres preses de sol de la temporada: “Si és possible, començar des de ja a usar cremes amb factor de protecció solar per protegir-nos del sol. També és primordial una correcta exfoliació un cop a la setmana, almenys durant el mes que dediquem a la neteja profunda de la nostra pell, amb algun exfoliant d’àcids glicòlic o màlic que eliminin les cèl·lules mortes de l’epidermis, sobretot en peus, genolls, colzes … i clar, cremes calmants i emol·lients en cas de patir alguna d’aquestes afeccions “- aclareixen des Wherteimar.

CAIGUDA DEL CABELL

Tots sabem que per a una bona salut capil·lar, més ara que arriba la primavera, cal portar uns òptims hàbits de vida (una bona alimentació, no fumar ni beure en excés, evitar l’estrès, etc …) i prendre mesures quant abans , per exemple per prevenir la caiguda del cabell, molt comú en aquesta època de l’any. Paul Tudor, del saló David Künzle, recomana no rentar-se els cabells tan sovint per no bloquejar el fol·licle pilós, ni assecar-lo molt fort per evitar trencaments capil·lars, entre moltes altres coses que fem malament sense adonar-nos: “El xampú que triem és molt important, que no irriti, ni piqui ni sigui molt gras, tot en funció a com sigui el nostre pèl. Bàsicament parlaria d’una correcta hidratació per a un cabell sa i fort, augmentar en les nostres ingestes la quantitat de ferro, zinc, betacarotens, greixos bons omega-3 i vitamines del grup B, ja que estimulen l’arrel i fibra capil·lar, i sens dubte desterraria l’ús abusiu de planxes, extensions o assecadors a gran potència “.

A la primavera, aquesta caiguda del cabell s’accentua, però no és res greu ni irreparable, només suposa una dura etapa en què després, el cabell torna a la normalitat: “Per a mi, tot depèn de l’estat actual del vostre cabell. Si la densitat ja té tendència a baixar massa amb els anys, o si tot segueix igual. Això ho podem comprovar passant els dits entre els cabells, estrenyent des del cuir cabellut fins a les puntes, per després repetir l’operació sobre tot el cap. si hi ha menys de 10 pèls, tot està en ordre, més de 10 estàs començant el procés de caiguda i més de 15 ets al moment crític i cal tractar sí o sí “- comenta en aquest cas David Lesur, director de formació en David Künzle.

UNGLES

Les ungles seques i trencadisses és un dels majors mals de cap per a moltes dones a la primavera. Dauri Jerez, manicurista en els centres Look & Care de Madrid, adverteix sobre això: “Sempre atenem a l’efecte del fred o l’augment de les temperatures en mans i peus, i molt poques vegades ens fixem en les ungles, les quals pateixen igualment aquests canvis. hidratar i nodrir-les amb productes enriquits en calci les ajudarien bastant, així com masajitos amb oli d’oliva a la part cuticular i cremes protectores / enfortidores sobretot durant la nit, quan millor actuen els seus principis actius “.

Maribi Arnedo, de la signatura sud-africana Bio Sculpture, opta per la mantega de karité com a opció, així com per productes per a la seva cura i protecció de la seva mateixa marca: “Poden donar-se a més problemes de fongs i infeccions bacterianes. Jo faria èmfasi en la sequedat , encara que menor que a l’hivern i que porta al seu trencament o canvis de color en ocasions, i en la deshidratació amb l’increment de les temperatures. Si no les hidratem bé, i perquè no es trenquin, és imprescindible afegir a la nostra alimentació llavors , llegums, fruits secs com nous o pipes de carbassa igual que vegetals de fulla verda i com no, oli d’oliva verge extra i tot el que estigui al nostre abast, a part de bons productes cosmètics que compleixin aquestes funcions “.