El perillós repte viral d’inhalar condons que ha desfermat totes les alarmes

Les primeres imatges del repte aparèixer el 2013 però, ara, molts joves han reprenent la tendència a les xarxes socials. Diferents especialistes han advertit del seu perill.

Experts del tot el món han posat el crit al cel i adverteixen de les greus conseqüències que pot comportar completar el nou repte viral que triomfa entre els joves.

La prova consisteix en ‘esnifar’ un condó pel nas, passar-ho pel conducte respiratori, i treure-ho per la boca.

Realment, les primeres imatges d’aquesta perillosa prova es van fer públiques el 2013 però, ara, el repte ha tornat, i amb més força, si és possible, que abans.

En la seva columna de la revista ‘Forbes’, del passat 31 de març, Bruce I. Lee, professor associat del Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, s’ha referit a dos casos d’aspiració de condons que han estat publicats en diferents revistes especialitzades , però, en els dos casos es va tractar d’un accident i no d’un acte deliberat com sembla estar-se escampant recentment entre els joves.

El primer, segons explica el col·laborador, es va tractar d’una dona de 26 anys que va practicant sexe oral va empassar accidentalment un condó que va passar per la seva tràquea i va acabar en els seus pulmons ocasionant-li una seriosa pneumònia.

El segon, un cas semblant d’una dona de 27 que practicant també sexe oral va empassar un tros de condó que va acabar en el seu apèndix generant-li apendicitis.