La primavera la sang altera. Per què ens afecta tant aquesta estació de l’any?

Amb l’arribada de l’estació nostres desig sexual es dispara, ens sentim més feliços, positius i plens d’energia, però per què?

És que la primavera ens posa els nervis a flor de pell? És cert això que la primavera la sang altera?

És pura química. Amb l’arribada de la primavera el nostre cos allibera més hormones, com l’oxitocina (hormona de l’amor), la dopamina (hormona del plaer i la motivació), la serotonina (estat d’ànim), la noradrenalina (alleuja l’estrès) o les feromones (les hormones de l’atracció). Quan aquestes actuen en conjunt, entre altres coses, fa que sentim un major desig sexual.

Aquest repunt d’hormones ve beneficiat per l’augment de llum, els dies comencen a ser més llargs, la pol·linització i el canvi de pressió atmosfèrica, factors que incideixen en el nostre organisme i produeixen uns desajustos en els neurotransmissors i en les nostres hormones, tal com ens expliquen des de ‘Molt Interessant’.

Però no a tothom li afecta de la mateixa manera, ja que dins d’aquesta faceta positiva o eufòria primaveral també es troba la faceta més negativa o astènia primaveral, que provoca als que la pateixen tristesa, fatiga o fins i tot insomni.