La xarxa social de trobades gai, Grindr, revela les dades sobre VIH dels seus usuaris

La ‘app’ de trobades gais s’ha vist embolicada en la polèmica després de revelar les dades sobre el VIH dels seus usuaris.

Grindr ha estat objectiu de totes les mirades després de revelar dades dels seus usuaris com la ubicació o l’estat VIH a dues empreses que la ‘app’ va contractar per a optimitzar el seu programa informàtic. L’aplicació mòbil fa nou anys que activa i va ser la primera a usar geolocalització. Grindr té actualment 3,6 milions d’usuaris i és la “major xarxa mundial de trobades per a homes gais”.

A la ‘app’ se li demana a l’usuari el seu “Estat de VIH” al registrar-se Grindr en l’apartat de Salut Sexual i pertany a una sèrie de dades com la ubicació, telèfon mòbil, gènere, edat, “tribu”, interès ( relació o amistat), etc. “L’estat de VIH està vinculat a tota l’altra informació. Aquest és el problema principal”, va apuntar un investigador de l’SINTEF en un comunicat a Tumblr.

“Com a empresa al servei de la comunitat LGBTQ, entenem fins a quin punt pot ser sensible la revelació d’informació sobre l’estatut VIH”, va assegurar Scott Chen, un dels responsables de Grindr. “El nostre objectiu és i sempre ha estat promoure la salut i la seguretat dels nostres usuaris a tot el món”, ha conclòs.