El comú d’Andorra la Vella té “pràcticament tancat” un acord per fer un aparcament a l’antiga estació d’autobusos

El comú d’Andorra la Vella té “pràcticament tancat” un acord amb els propietaris dels terrenys on estava ubicada l’antiga estació d’autobusos per fer-hi un aparcament que pot arribar a tenir una capacitat per a 150 vehicles. Aquest ha estat un dels aspectes que han tractat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, amb els representants de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres en una reunió que han mantingut aquest dimecres a la tarda.

Cal destacar que els comerciants havien reivindicat aquesta infraestructura i fins i tot havien fet arribar aquesta petició a la corporació comunal. Marsol ha manifestat que ja “fa mesos” que treballaven en aquesta qüestió i que precisament aquest mateix dilluns havien mantingut una reunió amb els propietaris per avançar en les negociacions. Ha manifestat que ja s’està “al 90% de tancar aquest acord i que en una setmana podria ser una realitat, amb la voluntat que l’1 de juny aquesta infraestructura pogués entrar en funcionament, coincidint amb el tancament de l’aparcament del Parc Central pel Cirque du Soleil.

De fet, la cònsol major ha destacat que aquest aparcament serà una alternativa quan s’hagi de tancar el del Parc Central. D’aquesta manera, ha defensat que servirà per “donar servei” a la zona de Riberaygua i que, a més, serà una ampliació de l’aparcament del Parc Central. Ara cal que es tanqui l’import que el comú haurà de satisfer pel lloguer d’aquest terreny. De manera paral·lela, la propietat ja està enderrocant els edificis que hi havia en aquest terreny, el de l’antiga estació i també el d’Autocars Nadal, a més d’un altre edifici que hi havia entre totes dues, i Marsol ha afegit que habilitar aquest espai com a aparcament no ha de ser costós tenint en compte que ja està asfaltat.

La presidenta de l’associació, Rosa Pascuet, ha manifestat que estaven “molt satisfets” de com havia anat la trobada, ja que s’ha donat resposta a les demandes que ja havien plantejat fa temps i que han pogut constatar que “hi ha un treball al darrere”. De fet, ha remarcat que no esperaven que “anés tan ràpid i bé” la qüestió de l’aparcament i ha volgut agrair a la família que mostri la seva voluntat d’arribar a un acord ja que “donarà molta vida al barri”. De fet, ha qualificat com a “entrada triomfal” aquesta infraestructura.

Marsol ha remarcat que el comú considera que aquesta és una “zona comercial molt important per a la parròquia” i que es continuarà treballant per afavorir-la i per aquest motiu també s’han recollit els suggeriments de l’associació al voltant de la il·luminació de Nadal. Així, la cònsol major ha explicat que s’ha “demanat un projecte” per fer millores a les travesseres. També ha explicat la possibilitat que algun dels espectacles del Poblet de Nadal puguin arribar a aquesta zona.

Pel que fa a l’avinguda Tarragona, la cònsol major ha destacat que el fet que s’hagin fet els carrils més estrets, juntament amb l’ampliació de voreres, hauria de servir perquè els vehicles circulin a menys velocitat i ha fet èmfasi en el fet que és una zona que compta amb molts aparcaments i que potser el que cal és “donar més visibilitat” a aquests estacionaments. I pel que fa al fet que hi hagi hagut tancaments a la zona, ha remarcat que el que s’ha donat són canvis de negocis, però no tancaments.

I quant a la dinamització de la zona, Pascuet ha reconegut que la pilota està també a la teulada dels comerciants que han de fer propostes i, en aquest sentit, ha fet una crida a la unitat per aportar “tots un gra de sorra”.

Font: ANA