L’explicació científica a ficar la mà en metall líquid i no perdre-la

Aquest home, treballador del que sembla una fosa, fica la mà en metall líquid fins a 5 vegades i surt totalment il·lès.

Un home, treballador d’una foneria i amb cara de ser de l’est d’Europa, s’acosta a un raig de metall líquid i decideix ficar la mà fins a en cinc ocasions en el doll de metall i treu la mà sense si més no cremar-se. Això és possible a causa d’un fenomen científic anomenat ‘efecte Leidenfrost’.

El físic alemany Johann Gottlob Leidenfrost es va adonar que l’aigua trigava més temps a evaporar quan entrava en contacte amb una placa molt calenta que a una temperatura inferior. La raó és que a partir de certa temperatura es forma una espècie d’atmosfera al voltant del líquid en contacte amb la placa i això sosté les gotes i permet que triguin més temps a evaporar creant l’efecte que suren per la superfície. Aquest efecte permet que aquest home pugui ficar la mà en metall líquid sense cremar-se.