El robot que es presenta a alcalde d’un districte de Tòquio per acabar amb la corrupció

La candidatura artificial es presenta a les eleccions de Tama City.

Els robots estan predestinats a tenir més presència en les nostres vides en un futur no molt llunyà. Ja ho podem comprovar en aquells que han estat dissenyats per realitzar tasques diàries. Ara, la intel·ligència artificial ha fet un pas més en un àmbit en el qual no figurava, com és el cas de la política.

Segons informa el bloc ‘Otaquest’, un robot es va a presentar a les eleccions del districte de Tama City a Tòquio, que té 150.000 habitants, i vol fer justícia acabant amb la corrupció en cas de proclamar-se guanyador. Sosté aquest bloc que aquest té la capacitat de fer realitat els desitjos de la població

La llei al Japó prohibeix a un robot presentar-se als comicis. Per això hi ha una persona darrere d’aquesta candidatura, que és Michihito Matsuda. Aquest candidat que va perdre les últimes eleccions aprofita l’ocasió de reflectir el robot en els seus cartells electorals per obtenir millors resultats.

Matsuda, davant les crítiques rebudes per realitzar promeses inabastables, aconsella que la intel·ligència artificial sigui la que elabori “polítiques clarament definides a través de la recopilació de dades”. Tetsuzo Matsumoto, vicepresident de la companyia de telecomunicacions SoftBank i Norio Murakami, ex representant de Google al Japó, seran els seus rivals en els comicis.