Una sentència obliga a David Copperfield a revelar un dels seus trucs

Coperfield va ser demandat per un voluntari que va participar en un famós truc de l’il·lusionista. Pel que sembla va patir un dislocamiento en la seva espatlla i una lesió cerebral. Durant el judici, la productora de l’artista ha hagut de revelar com es realitza l’espectacle.

Per mantenir viva la màgia, un mag mai hauria revelar els seus trucs.

Doncs bé, una sentència judicial ha obligat el mag nord-americà David Copperfield, a desvetllar un dels seus trucs més famosos, després que un ciutadà britànic li hagi demandat per negligència, després d’haver resultat ferit en sortir com a voluntari durant un espectacle a Las Vegas.

Si no desapareix abans, l’il·lusionista s’ha de presentar davant el jutge per explicar com va realitzar el seu famós “Lucky 13”, en què 13 persones que pengen sobre el Escario, tancats en una gàbia, desapareixen ocults després d’una manta.

‘Lucky 13’ és un dels trucs més famosos de Coperfield, qui ho ha vingut fent des de fa molt temps. A la web del mateix artista es pot llegir que “més de 55.000 persones s’han ofert voluntàries per a aquest truc en l’última dècada”.

Malgrat tot, durant la seva actuació al MGM Grand de Las Vegas (EUA), el 2013, Gavin Fox, ara de 58 anys, es va presentar com a voluntari per participar en el truc. Segons el seu testimoni, va relliscar i va caure a terra. Raons per les quals va demandar a Coperfield.

Durant el judici, Chris Kenner, amic personal i productor de Coperfield, va haver d’explicar al jurat el mecanisme per a realitzar aquesta il·lusió òptica: Pel que sembla, els membres del personal, tots armats amb llanternes, guiaven als voluntaris, escollits a l’atzar, a través d’una sèrie de rutes i cortines fosques, passadissos desconeguts, exteriors i interiors de la sala, i fins i tot a través d’una cuina del recinte, “tot això just a temps per tornar a entrar a la part posterior del teatre per a la seva” reaparició “durant el final de l’espectacle”, va explicar Kenner.

“És aquesta ruta una cursa d’obstacles?”, Va preguntar Benedict Morelli, advocat de Gavin Cox, el denunciant qui afirma tenir lesions cerebrals i corporals arran de la caiguda que li ha costat més de 400.000 dòlars en atenció mèdica. “No”, va respondre Kenner,

Morelli també li va preguntar a Kenner si l’equip i Copperfield va avaluar correctament la condició física i el calçat dels voluntaris. Kennerse va negar a dir que era perillós guiar les persones al llarg de la ruta.

Cox, estava enmig del truc quan li van dir: “Aixeca’t, vine amb mi”. explicar Morelli. Els voluntaris havien de sortir ràpidament dels seus seients mentre el teló estava aixecat i es van obrir pas a través d’una sèrie de passadissos secrets i una àrea a l’aire lliure, que els va portar de tornada al teatre. Una ruta fosca i desconeguda per als voluntaris, que també van haver de pujar per un pendent, i bregar amb pols i runes d’una construcció.

Durant aquest recorregut, Cox es va dislocar una espatlla com a conseqüència de la caiguda, i va patir un dolor crònic que va desembocar en una lesió cerebral, tal com informa ‘The Guardian’.