Editorial, 14-M: El culebrot de l’heliport, en un cap de setmana

En un sol cap de setmana, el cap de Govern, Toni Martí, ha resumit perfectament tota la legislatura pel què fa a l’afer de la construcció de l’heliport nacional.

Dissabte, durant la jornada de mobilitat sostenible, insistia que l’equipament és imprescindible i que s’ha de construir “sí o sí”. I repetia allò que ha dit els darrers mesos -i els darrers dies- sobretot arran del revés del Govern francès, i és que la decisió de tirar endavant amb el projecte no es determinarà fins que l’avalin tots i cadascun dels informes d’experts d’empreses privades franceses.
O sigui que després d’haver insistit durant els primers mesos de la legislatura en la prioritat de la infraestructura, Martí ha anat moderant el missatge fins reconèixer que segurament, ni tan sòls podrà decidir-ne la ubicació.

I no només això. Sabedor que la decisió segurament no estarà a les seves mans, diumenge, durant la cursa popular escaldenca, Martí passava la pilota a la resta de formacions polítiques. Vol que els partits es mullin i incloguin al seu programa electoral per a les eleccions -cada cop més imminents-, una ubicació per a l’heliport.

És una manera de netejar-se les mans i involucrar a resta de formacions perquè assumeixin responsabilitats. Per tant, em sembla una bona jugada política.

I mentrestant, la ciutadania, com sol passar, estem desemparats. I no sabem ni quan, ni on ni perquè. Ara bé, els interessats tenen una oportunitat, aquest dimarts, de tenir informació de primera mà. Serà a les 21h del vespre a Escaldes, en la reunió de poble convocada per la plataforma contra l’heliport a les Tresoles. Jo no hi faltaré.

L’editor,

@quicualguacil