Dues persones moren en l’accident d’un ultralleuger a prop de l’aeroport Andorra-La Seu

Dues persones han mort aquest dimecres al matí en l’accident d’un ultralleuger que ha tingut lloc sobre les onze del matí als voltants de l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell, segons han confirmat els Bombers de la Generalitat. Segons les primeres fonts consultades, podria tractar-se de dues persones de nacionalitat belga, residents a Andorra. L’accés a l’àrea de l’aeroport està restringit arran de l’accident, i la policia no deixa passar els vehicles.

Al es 10.49 hores, una persona ha alertat els Bombers de la Generalitat de l’accident d’un ultralleuger a la Seu d’Urgell, a prop de l’aeroport. A l’aparell, que s’ha accidentat per causes que es desconeixen, hi viatjaven dos ocupants que han perdut la vida.

En rebre’s l’alerta de l’accident, s’han desplaçat al lloc dels fets sis dotacions dels Bombers de la Generalitat amb efectius del GRAE (Grup d’Actuacions Especials), tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, personal de l’aeroport i, a més, dues dotacions de bombers d’Andorra s’han desplaçat cap al lloc del sinistre per contribuir a les tasques de rescat, després de rebre l’avís uns minuts abans de les onze del matí.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació i treballa juntament amb els bombers per esclarir la causa de l’accident. També han procedit amb les tasques judicials per tal de fer l’aixecament de les víctimes. Seguint el protocol, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, Aerocat, en previsió de possibles dificultats a l’hora de gestionar la situació d’emergència.

Font: ANA