VIDEOJOCS | Anàlisi Super Bomberman R per a Xbox One

Anàlisi de la nova aventura del plantabombas de Konami

Prop de 34 anys han passat des que a Hudson Soft se li acudís inventar un videojoc amb diversos elements: un personatge que ha anat modelant amb el pas dels anys però reconeixible per generacions de jugadors i una manera de joc simple però amb molta profunditat. Ficats en una coctelera tots dos elements van originar una bomba: Més concretament Bomberman.

Després de més de tres dècades i gairebé un lustre arriba aquest Bomberman R a Xbox One. Una edició que primer va sortir en Nintendo Switch a finals de l’any passat i que ha fet el salt a les consoles més potents. Ja Hudson Soft va desaparèixer i va ser Konami qui es va fer amb els drets d’un dels jocs que tot el que ha agafat un comandament alguna vegada té al seu cap.

I què ens ofereix aquest Super Bomberman R? Doncs dues maneres de joc inclosos ja en la versió de Switch. El primer és una manera història amb els simpàtics personatges de la saga com a protagonistes que hauran de salvar el planeta bomber d’un tirà com Buggler que pretén colonitzar-lo. Al llarg de 50 nivells haurem d’anar completant els requisits que es demanen i que poden arribar a ser repetitius. El joc compta amb diverses dificultats i és exigent en la manera més extrem arribant a suposar un repte només digne dels més experts.

També comptarem amb la manera batalla que és la manera clàssic multijugador amb fins a 8 comandaments connectats en una mateixa consola. Una manera ideal per a celebracions familiars per passar-ho en gran, encara que cal disposar dels 8 controladors i això potser pot ser complicat. També podrem jugar contra gent en línia connectat a la xarxa. 8 jugadors de nou amb fins a dues persones per consola. És la manera que realment més es juga ja que cada partida és un món. Podràs competir amistosament o per punts de lliga estil eSport.

L’última manera és el Grand Prix, inclòs en l’actualització 2.00 de Nintendo Switch, aquí s’afegeix des del principi. És una manera multijugador, ja sigui amb amics a casa o amb fins a 6 persones, 3vs3 en línia en què els enemics un cop eliminats torna a aparèixer. Té dues maneres, la manera Bàsic en el que guanya l’equip que més enemics derroti durant un temps determinat. L’altra manera és la manera Cristalls que tracta d’obtenir més vidres que els rivals. Es poden jugar tant 1vs1, 2vs2 i 3vs3.

Pel que fa als canvis gràfics amb el seu germà menor de Switch, Super Bomberman R per a Xbox One es juga en Hd i té més detalls però a part d’això no s’observa més diferència. Pel que fa al so, música moguda i d’acord amb el desenfadat que se’ns mostra en pantalla. El joc ve traduït completament a l’espanyol però les veus dels personatges estan en el llenguatge de Shakespeare.

L’arribada de Super Bomberman R a les consoles de més potència suposa expandir el joc i donar als usuaris l’oportunitat de tornar o descobrir aquest simple però apassionant joc que té el seu punt fort en l’Online i multijugador però que la història ens dóna per a 2 o 3 hores tranquil·lament. Konami ha fet una bona feina per celebrar l’aniversari de la franquícia de l’planta-bombes.