Els 10 millors destinacions d’Àsia d’aquest any, segons Lonely Planet

Busan, a Corea del Sud, es converteix en la destinació número u de la popular guia de viatges.

Lonely Planet, el referent mundial en guies de viatges, revela els 10 millors destinacions asiàtics d’aquest any en el seu rànquing The Best in ÀSIA 2018. Cada any Lonely Planet consulta a la seva comunitat d’experts en viatges -editors, autors i personatges locals- amb la intenció de recopilar les destinacions més interessants per visitar. En aquesta ocasió Lonely Planet presenta la seva llista anual The Best in Àsia.

Al 2018 Lonely Planet ha triat Busan, a Corea del Sud, com la destinació número u del continent asiàtic. La segona ciutat més gran d’aquest país de l’Extrem Orient fa temps que està considerada la millor escapada de platja de Corea del Sud. Busan, instal·lada entre les muntanyes i el mar, representa la fusió de diferents paisatges, cuines i cultures i és perfecta com a base de excursions a temples budistes, deus termals o experiències gastronòmiques basades en el peix fresc. En 2018 a més, Busan ha estat nomenada Capital de la Cultura de l’Àsia Oriental i ho celebra amb molts esdeveniments plens de color, des festivals d’art de carrer fins a espectacles tradicionals de dansa i un prestigiós festival internacional de cinema.

En segona posició se situa Uzbekistan, un dels territoris pels quals passava la famosa Ruta de la Seda, i que avui s’ha convertit en un nou destí turístic, amb les seves mesquites de somni cobertes de mosaic i la seva interessant barreja de cultura islàmica i soviètica. A la fi del 2017 l’Uzbekistan va fer grans avenços per obrir-se al turisme anunciant un pla d’exempció de visats i visats electrònics, noves rutes aèries i prolongacions de la seva flamant línia de trens d’alta velocitat, facilitant més que mai l’accés als seus tresors arquitectònics i antiquíssimes ciutats.

En tercer lloc queda la ciutat Ho Chi Minh la gran ciutat del sud de Vietnam, l’antiga Saigon reconvertida en una ciutat de moda. Els vells edificis d’apartaments estan sent colonitzats per botigues de roba vintage i cafès alternatius, cerveseres innovadores que impulsen un dels millors sectors de cervesa artesanal del sud-est asiàtic, i una selecció de locals eclèctics reforcen el panorama musical local. Aquestes novetats se sumen a les atraccions de tota la vida, com el Museu de la Guerra, a l’atractiu del seu menjar de carrer i a la bona comunicació aèries.

LLISTA COMPLETA

1.- Busan, Corea del Sud

2.- UZBEKISTAN

3.- CIUTAT HO CHI MINH, VIETNAM

4.- Ghats occidentals, ÍNDIA

5.- NAGASAKI, JAPÓ

6.- Chiang Mai, Tailàndia

7.- Lumbini, Nepal

8.- Arugam BAY, Sri Lanka

9.- SICHUAN, XINA

10.- PARC NACIONAL DE KOMODO, INDONÈSIA