Últims serrells perquè Vallnord aculli la Copa del Món de BTT el 2019 i 2020

L’estació de Vallnord Pal Arinsal ja gairebé ho té tot a punt per acollir aquest cap de setmana la Copa del Món de Mountain Bike 2018, on s’espera l’arribada d’uns 60.000 visitants. Però la bona sintonia amb la Unió Ciclista Internacional (UCI) i tots els espònsors, així com també l’èxit de les edicions passades, fan pensar que la UCI tornarà a atorgar a l’estació de la Massana com a seu de la Copa del Món pels propers dos anys.

“L’esdeveniment ha vingut per quedar-se”, ha deixat entreveure el cònsol major de la Massana, David Baró, que ha explicat que la decisió definitiva es prendrà en una reunió a principis de la setmana que ve on en principi ha de servir per acabar de tancar els últims serrells i segellar l’acord. La primera vegada que Andorra va acollir aquest esdeveniment va ser el 2008, i des d’aquesta data ja n’ha albergat sis. “Hi ha hagut una evolució i una revolució de l’organització de la prova”, segons ha catalogat el cònsol major.

El dirigent massanenc ha defensat aquestes paraules amb xifres. Un total de 552 corredors participaran enguany a la Copa del Món de l’UCI que representen a 111 equips comercials diferents, de 39 nacionalitats diferents i venen amb 900 acompanyants. Pel que fa a la cobertura mediàtica, una cinquantena de mitjans de comunicació acreditats i una gran cobertura televisiva amb l’esponsorització de Red Bull, que fa més gran l’esdeveniment. En total prop d’unes 2.300 persones participaran activament, d’alguna manera o altre, en l’edició d’enguany.

Font: ANA