VIDEOJOCS | Anàlisi Le Tour de France 2018

Anàlisi del joc oficial del Tour de França desenvolupat per Cyanide i publicat per Badland Games

Com cada any al juliol a França se celebra la major cursa ciclista del món. El Tour de França. Més de 170 corredors durant 21 dies recorren territori gal (i de vegades estranger) és post de conquistar el mallot groc.

I com cada any per aquestes dates els nois de Badland Games ens porten Le Tour de France 2018 desenvolupat per l’habitual estudi que fa els jocs oficials de la ronda francesa, Cyanide Studio. Us sonés aquest estudi francès perquè a més del joc del Tour, també ha realitzat el Styx o els Bloodbowl, i s’encarrega de múltiples jocs de gestió esportiva.

Però ja entrant en matèria del propi Le Tour de France 2018, què ens trobarem? Doncs la resposta és molt fàcil, bàsicament un joc molt semblant al de l’any passat amb canvis menors i una nova manera de joc: La manera Líder Pro. En aquesta manera crearem un ciclista i des de 0 li portarem als més alt del ciclisme mundial arribant a liderar la classificació individual Pro Cycling. Per a això caldrà anar complint objectius durant la cursa.

Haurem de triar equip, com el joc només té algunes llicències, hi haurà equips com el Bonasto amb un logo i mallot molt semblants a l’antic equip espanyol, el Hcom, equip alemany de gran tradició al Tour o l’Ance, un altre equip espanyol que patrocinava una associació d’invidents.

El nostre següent pas serà el posar nom i cara al nostre ciclista, a més de triar la seva nacionalitat, alçada, pes, edat i especialitat en carrera, és a dir, si és escalador, contrarellotgista, esprintador, medi muntanyenc o polivalent. Aquesta elecció serà molt important ja que haurem de córrer segons les seves habilitats. Entre els objectius per millorar el ciclista hi ha el atacar i escapar-se durant 10km, acumular 25km d’escapada en solitari, ascendir un port de categoria 3 o 4 en primera posició o acabar una etapa en pla. A mesura que anem complint objectius anirà millorant la qualitat del ciclista com ara el pla, l’Sprint, l’acceleració o la resistència.

Al principi tindrem només la Route Corse, l’Sprint Challenge i l’open Tour com carreres seleccionables, a mesura que anem puntuant i millorant s’aniran desbloquejant altres com la París-Niça, el Paris-Roubaix o el Dauphiné Liberé. I finalment el Tour de França.

 

Una altra manera que ja estava en l’anterior edició és el Pro Team en la que som el mànager d’un equip ciclista i haurem de fer d’aquesta esquadra la millor de tot el panorama. Tindrem un pressupost i amb ell haurem de fitxar uns determinats ciclistes de forma equilibrada per tenir qualitat en totes les àrees. Seleccionarem els que estaran en forma en cada cursa durant la temporada de tal manera que podrem apostar per una sola carrera amb tot l’equip o anar deixant que arribin bé certs corredors a certes cites. Aquí manejarem de 8 a 15 ciclistes.

I finalment la manera carrera en el qual podrem córrer un Tour o qualsevol de les altres carreres que haurem d’anar desbloquejant guanyant les que ja estan obertes i aconseguint experiència. Aquí podrem triar equip i segons el que escollim, tindrem uns objectius, per exemple amb Sky se’ns exigirà guanyar amb Chris Froome al Tour de França mentre que amb Cofidis haurem d’aconseguir vèncer en la classificació de la combatibidad amb Jesús Herrada.

Totes aquestes maneres poden jugar-se en solitari o en manera cooperativa i amb dificultat aficionat, professional, campió o la bloquejada llegenda que s’aconsegueix jugant.

A part d’aquestes maneres comptem amb una manera desafiament en el qual haurem d’aconseguir el millor temps en 18 etapes ja sigui sols o contra algú en línia. També una manera entrenament per aprendre els secrets del joc, un editor per retocar alguns noms que no vénen correctament llocs per temes de llicències, que no són massa i és fàcil la manera en què vénen escrits perquè els modifiquem. També ve un equip amb grans ciclistes clàssics com Bahamontes, Induráin, Anquetil, Perico Delgado, Lucho Herrera i així fins a 77 corredors de totes les èpoques.

A l’hora de jugar podrem simular les etapes o correrlas directament. I tindrem la facultat de dirigir a 8 corredors alhora. És una tasca àrdua per això normalment se’ls posa unes ordres que seguiran durant la carrera i ens centrarem en un sol ciclista. Podrem recórrer distàncies fins al punt que diguem de manera ràpida i en aquests moments la intel·ligència artificial es farà càrrec de les tàctiques d’equip. Per exemple podrem fer que el joc vagi ràpid fins que quedi 1km per coronar un port i en aquest moment agafar al nostre ciclista i atacar o també ordenar al nostre equip que posin un ritme ràpid en cap o que qualsevol dels nostres corredors iniciï una escapada. La multitud de tàctiques és molt gran.

No cal estar donant-li al botó pedalar en tot moment ja que amb el nostre corredor tenim l’opció de seleccionar un ritme fix o de col·locar-nos a rebuf d’un altre ciclista i anar al seu ritme. Compte amb això perquè els rivals s’enfadaran si no donem relleus i no voldran col·laborar, tirant en orris les escapades.

Tot i que no hi ha massa canvis respecte a l’edició de 2017, Le Tour de France 2018 és un joc que, si t’agrada la ronda gala i t’agrada el ciclisme, és una bona elecció per a la teva col·lecció. I més ara que estem en plena ronda gala.