Un gegantí iceberg a la deriva podria destruir un poble en Groedlandia

El glacial té una mida equivalent a mitja illa de Manhattan. Es tem que la localitat pugui quedar abnegada en el cas que part de la seva estructura es fracturi o deshiele, en ambdós casos provocaria un tsunami.Ante l’amenaça, les autoritats han començat a evacuar la zona.

Un enorme Iceberg, que dimecres passat es va desprendre de l’est de Groenlàndia, amenaça l’existència d’Innaarsuit, una petita localitat a la costa occidental del país.

Un grup de científics va capturar les imaginis del moment en què el gegantesc bloc gelat es desprenia de la resta del país. Els especialistes assenyalen que el fenomen va ser causa de l’augment global del nivell del mar. El glacial ha estat batejat amb el nom de ‘Helheim’ i té una mida equivalent a mitja illa de Manhattan.

Durant 48 hores, ‘Helheim’ s’ha desplaçat per les gelades aigües a la deriva i ara amenaça la tranquil·litat de Innaarsuit. Es tem que la localitat pugui quedar negada en el cas que part de la seva estructura es fracturi o desglaci, en ambdós casos provocaria un tsunami.

Davant l’amenaça, les autoritats han començat a evacuar la zona.