Google pot predir la mort d’una persona amb la precisió del 95%

La Intel·ligència Artificial de Google és capaç de calcular la mort d’un pacient gràcies a un nou algoritme.

Sembla que Google pot predir el dia de la mort d’una persona. Un estudi científic publicat per la revista ‘Nature’, una de les revistes científiques més prestigioses del món, afirma que la Intel·ligència Artificial de Google està a punt per desxifrar quin serà el dia més desafortunat de la nostra vida.

El gegant californià de la tecnologia ha arribat a una col·laboració amb la Universitat de Stanford per ajudar a testar un nou sistema informàtic basat en la intel·ligència artificial per predir quan els pacients ingressats moriran.

No es tracta de ciència ficció, sinó de ciència. El mèrit és d’un algoritme desenvolupat pel gegant Mountain View capaç de predir fets com la mort.

A l’article de Nature s’afirma que la intel·ligència artificial de Google ha analitzat més de 114.000 casos de pacients de manera individual ingressats a l’hospital per, almenys, 24 hores. El resultat ha estat sorprenent. Ha estat capaç no només de calcular amb increïble precisió les morts, sinó també les hospitalitzacions no programades i diagnòstics finals dels subjectes analitzats.
Com pot dur Google a terme les previsions?

Utilitzant el sistema de ‘deep learning’, Google ha analitzat 160.000 expedients mèdics de pacients hospitalitzats en les estructures de Stanford i Lucile Packard Children ‘s Hospital. El sistema -gràcies a la intel·ligència atificial- de manera completament automàtica ha pogut catalogar informacions antigues contingudes en informes mèdics en PDF (inclosos apunts escrits a mà i poc comprensibles).

Aquest procediment ha permès la reconstrucció de l’historial mèdic dels pacients, compresos els diagnòstics finals. Gràcies a aquestes dades, Google ha pogut predir el dia de la mort dels pacients sense equivocar gairebé mai.