Montse Guallar substitueix Carme Elías en el repartiment de l’espectacle ‘Alba, el jardí de les delícies’

L’actriu Montse Guallar formarà part del repartiment d’’Alba, el jardí de les delícies’, espectacle que produeix Atrium, l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), el Teatre Nacional de Catalunya i Temporada Alta. L’obra va començar els assajos la setmana del 25 de juny. Actuaran per primera vegada el 16 de novembre a Girona, per segona del 3 al 23 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya i, per últim, al gener o al febrer del 2019 a Andorra, en una data encara per determinar. Guallar completa un repartiment del que ja formaven part Lluís Marco i l’escaldenca Claudia Riera. L’actriu Carme Elías, que estava previst que completés el trio protagonista, finalment no en podrà formar part a causa de problemes d’agenda.

La veterana actriu és una de les més populars i estimades a Catalunya, gràcies a les nombroses obres de teatre que ha interpretat i, especialment, a les seves aparicions televisives, a telesèries de TV3 com ‘Secrets de família’ o ‘El cor de la ciutat’. També ha estat la presentadora de diversos concursos televisius a la televisió catalana, com ‘Amor a primera vista’. Va estudiar interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, mim i pantomima amb Pawel Rouba, i “Commedia dell’Arte” a Venècia amb Carlo Boso. En els escenaris, l’actriu va debutar l’any 1979 amb l’obra ‘El despertar de la primavera’, de F. Wedekind, a les ordres del director Jordi Mesalles, a la qual van seguir un parell de treballs amb la companyia Dagoll Dagom: ‘Antaviana’ i ‘Nit de Sant Joan’.

El seu treball en teatre és molt extens. A tall d’exemple, ha protagonitzat obres com ‘El tango de Don Joan’, ‘El manuscrit d’Ali Bei’, ‘Ai carai’, ‘Somni d’una nit d’estiu’, ‘Història del soldat’, ‘Arsènic i puntes de coixí’ o ‘Després de l’assaig’, entre moltes d’altres. A la gran pantalla, el seu debut va tenir lloc l’any 1990, quan el director Antoni Verdaguer li va donar un paper en la seva pel·lícula ‘La teranyina’. A l’any següent va treballar amb Gonzalo Herralde a ‘La febre d’or’, i al 1993 amb Carles Balagué a ‘Mal d’amors’. Altres dels títols de llargmetratges que consten en la seva filmografia són ‘Palace’, del grup Tricicle; ‘Gràcies per la propina’, del director Francesc Bellmunt, i ‘El cor del guerrer’, a les ordres de Daniel Monzón.

Font: ANA