Cicland registra 40 viatges diaris de mitjana

El 26 de juny, fa tot just dos mesos, es va presentar públicament el nou projecte Cicland, un servei de bicicletes elèctriques compartides pensat per fer desplaçaments dins del país. Poques setmanes després es va posar en funcionament de manera oficial i es va donar el tret de sortida a un període de prova que s’allargarà fins a aquest 31 d’agost. A partir de llavors, es començaran a cobrar els abonaments que han contractat els usuaris. Fins la data, aquest servei compta amb prop de 90 abonats, tal com ha informat el gerent de Cicland, David Fraissinet. Així mateix, l’empresa ha registrat en aquests primers dos mesos una mitjana de 40 viatges diaris amb la bici elèctrica, una dada que entra dins de les previsions marcades per l’empresa dins d’aquest període de prova, ha assegurat Fraissinet.

Les estacions més utilitzades són la que es troba davant del Govern i la ubicada a l’Estació Nacional d’Autobusos. Pel que fa a les més allunyades de les parròquies centrals, Fraissinet ha destacat l’estació de Sant Julià, que és utilitzada sobretot per usuaris que treballen a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, mentre que d’altres com la de Canillo o Ordino registren usos més puntuals i per fer desplaçaments dins de la parròquia. De moment és un servei que utilitza sobretot gent del país. Pocs turistes han utilitzat Cicland en la seva modalitat d’abonament d’ús puntual.

El gerent de Cicland ha explicat que a dia d’avui ja funcionen totes les bicicletes (una cinquantena) i que totes les estacions ja estan operatives a excepció de la de l’avinguda Meritxell, que ha tingut problemes tècnics que es resoldran els propers dies.

Pel que fa als usuaris registrats, i tot i que són 86 els que han finalitzat tot el procés d’inscripció a Cicland i fan ús de les bicicletes, són 600 les persones inscrites al servei, i que s’han descarregat l’aplicació o s’han registrat a través de la web. A partir de l’1 de setembre finalitza el període de prova i des de Cicland es confia que es consolidin també nous usuaris que facin el pagament.

Font: ANA