Escaldes-Engordany no presentarà recurs a la llei de transferències i confia rebre els diners correctament

El comú d’Escaldes-Engordany no presentarà un recurs a la llei de transferències i espera que l’executiu “pagui el que ha de pagar, és la seva obligació, és el que s’ha pactat i és el que especifica la llei de transferències”. Així ho ha apuntat la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, que ha confirmat que el mes d’agost es va enviar una carta al cap de Govern i al síndic general on es demanava celeritat a l’hora d’aprovar la modificació del text legal, que ja es troba a tràmit parlamentari, després de ser escapçat pel Tribunal Constitucional (TC).

D’aquesta manera, el comú escaldenc es desmarca del gest que va fer el comú de la capital, que sí que ha presentat un recurs per les transferències. Segons ha explicat Marín, l’error del Govern que ha provocat el gest de la corporació d’Andorra la Vella rau en un “oblit” per part de l’executiu a l’hora d’aplicar una transitòria de dos anys que estava relacionada amb els articles eliminats pel TC. Un fet que tant per Andorra com per Escaldes no correspon, ja que els articles ja no formen part del text, i reclamen que la nova repartició a parts iguals es cobri en la seva totalitat des del minut zero d’aplicació de la nova llei.

La interpretació actual de la llei per part de Govern provoca que es deixin de rebre prop de 300.000 euros menys en el cas de de la capital i més de 200.000 en el cas d’Escaldes-Engordany. La cònsol escaldenca s’ha mostrat confiada que aquest “error” serà esmenat. En cas que no sigui així, i “si arriba la transferència i no és la pactada, la Junta de Govern prendrà la decisió que hagi de prendre”, deixant la porta oberta –aleshores sí– a impugnar la llei.

Font: ANA