Editorial: Plou sobre mullat a l’Hospital

Plou sobre mullat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, que en aquest darreny any col·lecciona mala premsa pel desgavell en la gestió, acompanyada d’una mala praxis d’alguns dels seus suposats professionals.

Avui, un més. Apareix nova informació, al Diari d’Andorra, que implica una anestesista en la negligència i la falsificació d’una firma, amb la pacient a qui es va operar una cama equivocada. La pacient no hauria firmat cap consentiment per operar-la i l’anestesista hauria falsificat la rúbrica. A més, resulta que seria el mateix traumatòleg implicat en una altra negligència, que va acabar amb la cama d’un nen amputada, i a qui l’Audiència espanyola ha condemnat de manera solidària a pagar un milió d’euros d’indemnització.

També hem sabut que ha plegat el cap de traumatologia, després de rebre l’avís que no continuaria al càrrec. Resulta que se’l va fitxar amb unes condicions que l’Hospital considera ara “inadmissibles”.

El director general del SAAS diu que intentaran homogeneïtzar els salaris perquè no hi hagi tantes desigualtats. Raó de més pel malestar de la plantilla. Mentre uns cobren sous milionaris, resulta que falten professionals, i que ni tan sòls es garanteix una cobertura sanitària efectiva, com ha passat recentment amb els dermatòlegs, o amb els infermers i infermeres.

Per cert, que la dona del cap de traumatologia, Josep Maria Muñoz, és la cap de Salut mental. Si un marxa… i se’n va a Girona a exercir, no és ni molt menys descartable que la seva dona el segueixi.

L’Hospital i el SAAS estan ara mateix a anys llum de donar la imatge d’efectivitat, eficiència i excel·lència que correspon a un centre, que hauria de ser referència al Pirineu.

L’editor,
@quicualguacil