El PS titlla el Govern de no escoltar la “sobirania popular” arran del trasllat fallit de RTVA a Radio Andorra

A l’executiu li han tornat a ploure crítiques per part de l’oposició, aquest cop en relació al trasllat fallit de RTVA a Radio Andorra. Segons el conseller del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, el Govern no ha fet cas, novament, d’una proposta de resolució que el Consell General va aprovar i on s’instava a instal·lar les dependències de l’actual Ràdio i Televisió d’Andorra a l’antic edifici d’Encamp. Per això ha titllat a l’executiu de “carregar-se la voluntat popular”. La batalla ha vingut pel cost del trasllat.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha xifrat entre 5,5 i 6 milions el cost total de portar RTVA a Radio Andorra, mentre que, segons el mateix Torres, portar el ministeri d’Afers Exteriors, que és el projecte final, costarà un total de 1,8 milions d’euros. Però per l’oposició aquests 6 milions són enganyosos i el cost seria de 3,5, si no es tenen en compte els 2 milions que s’imputen per millores de l’equipament tècnic. En vista d’aquest element, el conseller Liberal, Ferran Costa, ha criticat que per una diferència de preu no massa elevada s’ha optat per una solució final que no és la que s’havia demanat. “Clama al cel que consideri que una inversió per un nou edifici sigui malbaratament dels diners públics i tirar diners per The Cloud no”, ha criticat.

Per altra banda, López ha alertat al Govern de la preocupació que al seu parer genera el fet que l’executiu estigui duent a terme accions “no massa neutrals” en relació als conflictes dels països veïns, en clara referència a tapar els llaços grocs de les carreteres o la retirada de pancartes de suport als presos polítics i independentistes durant la Volta. Aquesta alerta l’ha verbalitzat el conseller del PS en el debat sobre el balanç de les dades d’estiu on el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha acceptat que la situació del comerç genera “neguit” a l’executiu però ha recordat que ja està en marxa el pla estratègic i una comissió que el controla.

Font: ANA