Editorial: Punt, joc i set (però no partit) per a Bartumeu

Quan un equip de Govern o un càrrec públic estrena nomenament se li concedeixen els anomenats 100 dies de gràcia. Àngel Ros es va incorporar com a ambaixador el 20 d’agost, fa 44 dies.

El seu nomenament ja ser polèmic. L’Associació de Diplomàtics espanyols, que representa més del 65% de la carrera diplomàtica de l’estat veí, va expressat la seva ‘disconformitat’ per la nul·la experiència de Ros, i va explicar que ser ambaixador d’Espanya no s’improvisa ni s’aprèn en pocs anys’.

Fa uns dies, la primera relliscada de l’ambaixador, quan a partir dels actes de l’11 de setembre va expressar la seva opinió política com a president del PSC.

Ara fa una setmana, i aquí agafo la metàfora il·lustrada ahir per Jordi Planellas al Diari, Ros iniciava amb el líder d’SDP, Jaume Bartumeu, un partit de tennis, amb declaracions i contradeclaracions. Doncs bé, ahir, el ministre d’Exteriors espanyol, de Ponent, com Ros, i segurament un dels responsables del darrer nomenament de l’exalcalde de Lleida, es va encarregar ahir de donar la raó a Bartumeu.

Joc i set per a l’excap de Govern andorrà. I segona relliscada de Ros en 44 dies.

El partit veurem qui se l’emporta, doncs cal recordar que Andorra no vol entrar a formar part del club de la Unió Europea, sinó que vol associar-s’hi, i que per tant, deu tenir un petit, potser minúscul, marge per negociar.

En tot cas, queda evidenciada la foscor i l’opacitat que envolta tot allò relacionat amb les negociacions per a l’acord d’associació. S’hauria agraït, quan va esclatar aquesta polèmica, que la ministra Ubach hagués donat explicacions, i no haver d’esperar que vingués algú de fora a afegir més llenya al foc.

L’editor,
@quicualguacil