L’executiu recorda que en dos anys el parc d’habitatges socials passarà de 17 a 52

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha defensat la política d’habitatges socials del Govern de DA, i ha recordat que en els últims dos anys s’han habilitat 17 pisos per a col·lectius vulnerables (refugiats, víctimes de violència de gènere, tutelats i discapacitats) i que en els pròxims dos anys se n’hi afegiran 35 més gràcies al conveni amb la Fundació Privada Armor i la rehabilitació de la residència Solà d’Enclar. Així, en quatre anys, el nombre d’habitatges gestionats pel Govern serà de 52, una xifra amb què el titular d’Afers Socials ha tret pit.

Espot ho ha exposat com a resposta a la pregunta que el conseller socialdemòcrata Pere López ha formulat durant la sessió de control al Consell General. El parlamentari del grup mixt ha criticat que en el Projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges no inclou cap mesura per impulsar la construcció de pisos amb preus de lloguer raonables, assequibles, i ha recordat que el mercat actual ofereix habitatges molt cars, inassumibles per a una gran part de la població. López ha dit que cal oferir rebaixes fiscals per a què es construeixin promocions de pisos amb lloguer protegit, terme que ha utlitzat un altre conseller del grup mixt, Víctor Naudi (SDP), per reclamar també mesures per facilitar l’accés a l’habitatge.

El ministre ha considerat que no es poden establir noves obligacions als promotors, ja que això els dissuadirà de construir habitatges destinats al lloguer. Amb tot, Espot ha puntualitzat que la llei òmnibus ja inclou “incentius fiscals”, però que no es poden fer “regals”. López ha replicat que “s’ha d’establir un preu màxim per als lloguers socials, sinó no tenim cap garantia que els promotors en faran”.

Font: ANA